Airsoft

Met trots kunnen we melden dat wij door de NABV gecertificeerd zijn als airsoft organisator, voor zowel ons “In- & Outdoorveld” als voor onze “Competitie Bunker” (een fantastisch spel wat geheel nieuw is).

Wat is airsoft eigenlijk?

De naam ‘airsoft’ zal voor veel Nederlanders nog nieuw zijn. Deze sport is al jaren razend populair in het buitenland. Niet verwonderlijk, want je stapt in de wereld van realistisch gaming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Call of Duty en Battlefield.

Airsoft is vanaf begin 2013 onder strenge voorwaarden toegestaan in Nederland. Het mag in Nederland alleen gespeeld worden bij NABV (de Nederlandse airsoft sportbond) gecertificeerde organisatoren. Airsoft is een sport, die deels te vergelijken is met Paintball. Één van de verschillen is dat er niet geschoten wordt met verfballetjes, maar met kleine (6mm) balletjes die biologisch afbreekbaar zijn. Airsoft is ook een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Airsoft wapens zijn 1:1 replica’s die niet van echt te onderscheiden zijn, je kunt deze replica’s naar eigen wens aanpassen met o.a. tactical flashlight, holographic sight etc..

Direct reserveren